Читај ми!

Пајтић: Отворити и поглавља о људским правима и слободама у Србији

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић рекао је да се нада да ће Србија до краја године отворити преговоре са ЕУ. Додао је да очекује да неће бити отворено само поглавље 35, већ и поглавља која се тичу људских права и слобода.

"Данас би у Србији мало ко рекао да не постоји цензура у медијима и да су медији слободни. Зато је важно да се отворе и та поглавља у преговорима са ЕУ", казао је Бојан Пајтић на конференцији "Регионални угао ЕУ интеграција - АП Војводина у процесу приступања Србије ЕУ".

Пајтић је напоменуо да је покрајинска власт обучила 65 људи за учешће у радним групама за преговоре са ЕУ, али је до сада учествовао само један представник, и то у радној групи за заштиту животне средине, преноси Танјуг.

"Покрајина треба и мора да игра знатно важнију улогу у процесу преговарања са ЕУ", рекао је Пајтић.

Према његовим речима, без дефинисања регија као снажног чиниоца развоја државе, Србија не може очекивати да ће се развијати као држава.

"Не смемо робовати идеологијама прошлости, које су свако залагање за децентрализацију проглашавали опасношћу", рекао је Пајтић.

Додао је да се стално смањује обим надлежности покрајине и обим средстава за Војводину и оценио да је то веома лоше и за целу Србију.

Према његовим речима, Аустрија је сличне величине као Србија, али је знатно напреднија, јер је високо децентрализована држава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи