Читај ми!

Мишчевић: Реално отворити поглавља до краја године

Шефица преговарачког тима Србије у преговорима са Европском унијом Тања Мишчевић рекла је да постоје реални изгледи да до краја године Србија отвори преговарачка поглавља.

Тања Мишчевић je истакла да постоје шансе да Србија отвори не само поглавље 35, које се oдноси на преговоре Београда и Приштине, већ и нека друга поглавља, преноси Бета.

На конференцији "Регионални угао ЕУ интеграција - АП Војводина у процесу приступања Србије ЕУ" Мишчевић је рекла да је за отварање спремно и поглавље 32, које се односи на финансијску контролу.

"Нема финансијских реформи и финансијске консолидације, уколико не уђемо дубље у питање унутрашње и спољне ревизије српског буџета", каже Мишчевићeва.

Додаје да је Србија добила зелено светло за акционе планове за поглавља 23 и 24, која се односе на владавину права, што је "кичма демократског друштва", навела је шефица преговарачког тима.

Мишчевићева је оценила да у актуелној мигрантској кризи балканске државе могу да допринесу и решењу проблема у Европи.

"Несумњиво је да делимо европске вредности и да смо спремни за њихово унапређење, да помогнемо Европи. Паралелно са кризом са мигрантима, разговара се и о могућности даљег проширења ЕУ, јер се показало да балканске земље могу да буду и део решења проблема, а не само проблем", истакла је шефица преговарачког тима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи