Читај ми!

Божовић: Пројекат "Београд на води" превара века

Народни посланик и председник београдског одбора Демократске странке Балша Божовић назвао је пројекат "Београд на води", "преваром века", параван за, како каже, пљачку Београда и Србије.

"Уместо обећаних 3,5 милијарди евра инвестиције, што је био једини повод да се донесе неуставни лекс специјалис, из уговора се јасно види (тачка 10.2.2) да се предвиђа улагање од 150 милиона евра, али уз нове кредите које Србија мора да узме у вредности од минимум 130 милиона евра, јер је идеја да грађани плате, а неколицина заради", навео је Божовић, а преноси Танјуг.

Божовић сматра да је идеја да узак круг људи близак власти себи изгради шопинг мол, хотел и кафану.

Божовић истиче да се у уговору о пројекту "Београд на води" крије ко је заправо стратешки партнер Белграде Belgrade Waterfront Capital Investment који је у регистру фирми у Абу Дабију, како је навео, регистрован 12. марта 2015. године са улогом од нула дирхама са ограниченим роком постојања од једне године.

Божовић, у саопштењу, истиче да правни тим ДС-а детаљно анализира уговор и да се већ након прве анализе стиче утисак да овде може бити елемената кривичног дела, уколико би се, како је рекао, доказала намера да се приватном лицу омогући стицање имовинске користи на штету јавног интереса.

Београдски одбори ДС и Нове странке оценили су да је уговор о пројекту "Београд на води" показао да је реч о "пљачкашком пројекту и пљачки века", због чега су за недељу, 27. септембра, на дан постављања камена темељца за две куле, најавили протест грађана. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи