Козарев: Борислав Стефановић нанео штету Србима на КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев рекао је да је бивши преговарач са Приштином Борислав Стефановић низом неодговорних потеза нанео ненадокнадиву штету Србији и Србима на КиМ и да запрепашћује то што сада дели влади лекције о заштити националних интереса.

"Поштујемо став сваког посланика, али запрепашћује да влади о заштити националних интереса на КиМ лекције дели Борко Стефановић, који је као бивши преговарач са Приштином низом неодговорних потеза нанео ненадокнадиву штету и Србији и Србима на КиМ", навео је Козарев у изјави Танјугу.

Он је рекао да Србију од уласка Косова у Унеско не треба да брани онај који је уместо Уједињених нација на КиМ довео Еулекс, подигао барикаде па побегао, договорио да у Србији важе дипломе свих 28 косовских универзитета, а на КиМ да не буду признате дипломе јединог српског Универзитета у Косовској Митровици.

Србију не треба да брани онај који је, наводи Козарев, потписао укидање српских таблица на КиМ и који је потписао предају катастра Приштини, а да претходно није решено питање имовине десетине хиљаде Срба.

"Најбоље мерило шта о таквој политици мисле грађани КиМ је то што странка којој Стефановић припада ни не постоји у јужној покрајини, где није прешла цензус", наводи Козарев.

Стефановић је, додаје Козарев, направио и споразум о регионалном представљању на основу којег је Косово постало члан десетина регионалних и међународних организација.

"А шта су Срби икада добили заузврат? Једно је извесно, Стефановић би за своје заслуге ускоро могао да очекује улицу у Приштини", наводи Козарев.

Стефановић је раније данас рекао да би држава требало да покрене снажну дипломатску активност, али и да власт у Србији за то нема капацитет, знање и средства.

Он је навео да у извршном одбору Унеско већину земаља чине државе које су признале Косово, наводећи да ће Србија вероватно ћутати као што је ћутала у случају Олимпијског комитета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи