Читај ми!

ДС: Неприхватљиве ознаке тајности за важне одлуке

Влада у сенци Демократске странке сматра да је неприхватљиво што влада под ознаком тајности доноси одлуке о отпуштању 9.000 радника из јавног сектора.

Министар привреде Иван Стефановић рекао је на конференцији за новинаре после седнице владе у сенци да је неприхватљиво како се влада у овако тешком економском тренутку односи према тој теми и што нема јасне и транспарентне планове за јавни сектор, преноси Танјуг.

За разлику од власти, навео је Стефановић, која у јавности заступа тезу да је Србија на добром путу, сви економски показатељи указују да то није тачно.

Стефановић наводи да се према званичним подацима Народне банке Србије наставља тренд пораста незапослености, раста јавног дуга, као и опадање БДП.

Прама његовим речима, јавни дуг је достигао 24 милијарде евра, што је 73 одсто БДП, а за време актуелне власти порастао је за седам милијарди евра.

Стефановић је рекао да се статистички подаци искривљују, наводећи да се анкета коју спроводи Републички завод за статистику спроводи по стандардима Еуростата, те да се не може применити на сиромасну земљу каква је Србија.

Тако се дешава, навео је Стефановић, да се неко ко је помогао пријатељу у обрађивању земље у трајању од једног сата, за шта је добио килограм брашна, води као запослен.

Позивајући се на табелу Светског економског форума, Стефановић је рекао да је Влада Србије међу најгорим на свету по ефикасности, а на последњем месту по способности да задржи и привуче таленте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи