Читај ми!

ДСС: Вујовић се руга грађанима

Демократска странка Србије критиковала је изјаву министра финансија Душана Вујовића који је рекао да ће "грађани бити награђени за своју жртву", јер ће пензије бити враћене на ниво пре, како тврде, неуставног снижења.

У саопштењу ДСС-а се наводи да је изјава министра финансија "лишена елементарног осећаја за људске животе", преноси Танјуг.

"Било би природно и нормално да изабрани представник институције попут једног министарства, ако се већ усуђује да демонстрира осионост и бахатост, покаже и основно познавање правног система", наводи се у саопштењу и додаје да не може поскупљење струје од 12,5 одсто, као нови намет на српске породице, бити оправдано наводном "наградом" коју ће да дели министар Вујовић.

Јер, уверени су у ДСС-у, нити ће пензије и плате бити враћене на ниво на коме су биле, нити је њихово смањење уставно, иако се, како тврде, Уставни суд не усуђује да о томе донесе одлуку.

"Нити министар има било какво право да арбитрира у теми која се зове стечена права, а још мање да дели награде", наводи се у саопштењу.

Ако је, како кажу, председника владе срамота колико су нам добри економски показатељи", како онда министар финансија није у стању да одговори на банално питање – због чега поново отима новац грађана за пуњење Буџета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи