Читај ми!

Међународни Европски покрет оштро осудио план о огради

План мађарске владе да "подигне зид" на граници са Србијом како би спречила прилив мигранта оштро је осудио Међународни европски покрет.

Међународни европски покрет оцењује да је ограђивање додатни корак уназад у позицији Мађарске коју све више карактеришу ксенофобија и изолационизам као и забрињавајућа политичка порука суседима, преноси Танјуг.

"Градити 'Тврђаву Европу' путем 175 километара дугог зида је у дирекној супротности са поштовањем људског достојанства, слободе и једнакости које дефинише нашу Европску унију. Такав став против миграната такође звони на узбуну у региону који је био под теретом подела пре пада Берлинског зида 1989. године", оценио је потпредседник Међународног европског пократа Бернд Хутеман у саопштењу.

Сличног је мишљења и други потпредседник Покрета Фредерик Валије, који је позвао Мађарску да поштује европску стратегију и не предузима унилатералне мере.

"Недавно предложена Европска агенда за миграције представља обухватну стратегију за решавање питања миграција на европском нивоу, а Мађарска, као једна од 28 земаља чланица не треба да ставља клипове у точкове унилатералним акцијама", рекао је Валије.

ЕУ, како је додао, не сме да заборави да миграција није претња, већ зајeднички изазов, који "такође Европи нуди могућности", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи