Мустафа најавио стратегију и посебан закон о "Трепчи"

Косовски премијер Иса Мустафа рекао је да ће током његовог мандата приоритет имати економија и додао да се ради на стратегији која ће претходити посебном закону о "Трепчи".

Иса Мустафа је за портал Индексонлајн навео да постоји спремност да у управљање комплексом буду укључени и рудари, а да је владиним програмом предвиђена стратегија за "Трепчу" која ће претходити посебном закону о "Трепчи", преноси Танјуг.

Према његовим речима, консултовани су велики центри ове врсте индустрије на глобалном нивоу са циљем да овај гигант "врати Косово на индустријску мапу света".

Косовски премијер очекује и да ће формирање Фонда за гаранције кредита повећати инвестиције на Косову и створити нова радна места.

Мустафа је најавио да ће Фонд имати 18 милиона евра за гаранције, а да ће укупно учешће фонда у економским активностима у наредних шест година бити 360 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи