Читај ми!

Чанак писао Вучићу: Не припајајте "Електровојводину" ЕДБ-у

Лига социјалдемократа Војводине и ја (Ненад Чанак) смо уверени да није и не може бити добро решење којим се успешна "Електровојводина" припаја неуспешној "Електродистрибуцији Београд", наводи лидер ЛСВ-а у писму премијеру Александру Вучићу.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак упутио је писмо премијеру Александру Вучићу у којем га позива "да заустави гашење успешног Привредног друштва "Електровојводина" и њено припајање неуспешној Електродистрибуцији Београд", преноси Танјуг.

"Уз све разумевање за потребу да се приступи променама у организацији рада и унапређењу ефикасности 'Електропривреде Србије', Лига социјалдемократа Војводине и ја лично смо уверени да није и не може бити добро решење којим се успешна 'Електровојводина' припаја неуспешној 'Електродистрибуцији Београд', односно формира један оператор дистрибутивног система", каже се у писму.

Чанак истиче да га у погрешност одлуке о припајању "Електровојводине" "Електродистрибуцији Београд" уверавају и одлични пословни резултати, најмањи губици на електричној мрежи и највећа добит "Електровојводине" у односу на целокупан ЕПС, а нарочито у односу на Електродистрибуцију Београд, која је, како је истакао, прошлу годину завршила са знатним губитком.

"Током скоро 60 година рада, захваљујући одговорном управљању, улагању у инфраструктуру и стручне кадрове, развијању и унапређењу наплате, 'Електровојводина' је израсла у снажну компанију која на најбољи начин разуме и подмирује потребе како индивидуалних тако и привредних потрошача електричне енергије на подручју АП Војводине", истиче се у писму.

Чанак такође наводи да позив Вучићу да заустави гашење "Електровојводине" упућује у складу са одлуком Главног одбора ЛСВ-а од 23. маја ове године.

Лидер ЛСВ-а на крају писма каже да је због свега наведеног "изузетно важно да 'Електровојводина' задржи садашњи статус дистрибутера електричне енергије за подручје Војводине" и подсећа да је Вучићу истим поводом писао и 29. маја.

"Будући да би ЕПС са новом организацијом рада требало да почне 1. јула, позивам вас још једном да уложите свој ауторитет и спречите наношење велике неправде АП Воводини", стоји на крају писма премијеру Вучићу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи