Одбор тражи додатно обавештење о Види Петровић Шкеро

Скупштински Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу затражио је од Агенције за борбу против корупције обавештење да ли је против Виде Петровић Шкеро, која је предложена за члана Одбора те агенције, изречена мера због непријављивања имовине од почетка примене Закона о борби против корупције.

Њу су заштитник грађана Саша Јанковић и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић предложили за члана Одбора те агенције, а на седници скупштинског одбора затражено је обавештење да ли је од почетка примене закона против ње изречена мера због непријављивања имовине, пренео је Танјуг.

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић рекао је да је против Шкеро 2011. године изречена мера и да је недопустиво да она буде члан Одбора уколико је то тачно.

Председник тог скупштинског тела Петар Петровић рекао је да он има информацију да је против Шкеро изречена мера 2013. године, те да је неопходно да Агенција достави податке о томе, како би Одбор могао да се изјасни.

Петровић је навео да је изненађен што је Шкеро, као некадашњи председник Врховног суда и судија у пензији, предложена за ту функцију, с обзиром да је у том телу већ један судија у пензији. "Испада да у Одбор селимо судије у пензији", рекао је Петровић.

Одбор Агенције за борбу против корупције има девет чланова, а у њему су тренутно Зоран Стојиљковић, који је председник, Драгана З. Коларић, која је његова заменица, као и Евица Петровић, Божо Драшковић, Никола М. Станојевић, Зоран Вујичић и Драган Митровић.

Јанковић и Шабић су Шкеро предложили уместо Бранка Лубарде, који је пре истека мандата поднео оставку јер је изабран за судију у Европском суду за људска права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи