Читај ми!

Народни посланици о резолуцији о Сребреници

У Скупштини Србије се и данас говорило о нацрту резолуције Велике Британије о Сребреници. Док посланици владајућег СПС-а поново поручују да ће власт поступити у најбољем државном и националном интересу, из ДС-а наводе да Србија не би требало да игра "на карту" вета Русије.

Заменик шефа посланика СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је новинарима да ће Влада Србије када је у питању резолуција о којој ће се СБ УН изјашњавати 7. јула приступити на одговоран и озбиљан начин, да ће детаљно сагледати садржај тог документа и донети одлуку у складу са националним и државним интересима, пренео је Танјуг.

Милићевић поручује да ће та одлука ићи у правцу јасног става који је Србија показала кроз посвећену борбу и санкционисање свих ратних злочина.

"Србија је показала колико јој је стало до добросуседских односа и колико жели мир, безбедност и сигурност у региону. Србија има свој понос, има своје достојанство и апсолутно нема разлога да било ко на било који начи врши било какву врсту притиска на Србију", рекао је Милићевић.

Шеф посланика ДС-а Борислав Стефановић мишљења је да Влада Србије треба да уради шта може, али да је питање шта може, те да је опција вета Русије "опасна", јер доводи у питање положај Србије по другим питањима.

"Нисам сигуран да ће влада посегнути за тим, иако председник државе то жели. Опасно је играти на једну карту у ситуацији у којој се у Резолуцији Србија не помиње ниједним словом", рекао је Стефановић, додајући да је велика штета што ништа није урађено по питању тог документа док је био у изради.

Стефановић је то упоредио са ситуацијом у којој је снег изненађење у јануару.

"Сад је касно, влада треба да покаже снагу и лидерство и да поступи у најбољем интересу Србије. Морамо бити део јединствене глобалне осуде овог злочина, јер у супротном нас 7,5 милиона стаје иза злочинаца који су упрљали српски народ. Добро је да премијер Вучић оде у Поточаре, а за мене је добро и ако покаже спремност да оде тамо", навео је Стефановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи