Читај ми!

Посланици о зиду на српско-мађарској граници

Најава мађарских власти о подизању четири метра високе ограде на граници са Србијом у циљу спречавања преласка илегалних миграната је штетна, антицивилизацијска и антиевропска, поручили су поједини посланици, а из ПУПС-а су позвали СВМ да учини напор да убеди мађарску владу да то не чини.

Заменик шефа посланика СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је новинарима у парламенту да је јасно да Србија на спречавању мигарација сарађује са свим државама у окружењу и чланицама ЕУ и да одговор на то питање и тај проблем мора и треба да буде дефинисан у европским оквирима, пренео је Танјуг.

"Није нам јасна одлука о подизању зидова, јер Србија нема никакву одговорност за мигранте. Ми смо транзитна земља. Србија се неће на такав начин опходити према суседима, али хоће разговарати, 1. јул је датум када је заказана заједничка седница влада Србије и Мађарске и то је прилика да се добију адекватни и логични одговори по овом питању", рекао је Милићевић.

Из ПУПС-а позивају СВМ да учини напор да убеди Мађарску да не подиже ограду на граници са Србијом.Мома Чолаковић из те странке смата да је у питању неразумна и лоша одлука мађарских власти, а нада се да ће Влада Србије успети да убеди Мађаре да од тога одустану.

Демократа Борислав Стефановић поручује да је најава Мађарске "штетна, антицивилизацијска и антиевропска".

"То је врло лоша и шокантна одлука за целу Европу, која је формирана на слободама и правима грађана, као и слободном кретању. Таква одлука неће ништа решити, јер путеви миграције су последица ужасног рата на Блиском истоку", навео је Стефановић.

Напомиње да је Србија транзитна земља, а да је одлука мађарских власти за унутрашњу употребу, пред изборе који ће доћи.

"Шеф посланика ДС-а сматра да Србија и Мађарска треба више да раде на полицијској сарадњи и контроли граница, како би се проблем решио у корену.

"Ово је доказ великог пораза и огромног корака уназад и надам се да ова одлука неће заживети", рекао је Стефановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи