Гојковићeва: Није забрањено окупљање испред парламента

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је да није забрањено окупљање грађана испред Скупштине Србије.

Маја Гојковићев је тако одговорила независном посланику Јанку Веселиновићу, који је на почетку седнице рекао да је скупштински Одбор за административно-буџетска и мандатско-имунитетска питања донео неуставну одлуку када је ограничио окупљање испред парламента, јавља Танјуг.

Веселиновић, некадашњи посланик СДС, је од Гојковићеве затражио да стави ван снаге одлуку тог одбора, наводећи да се забрана окупљања може регулисати само законом.

Гојковић је рекла да није њено да ставља ван снаге одлуке неког тела, те да није забрањено окупљање јавности испред парламента, али да је "друга ствар" да ли неко жели политички да злоупотреби то питање.

Скупштински Одбор за административно-буџетска и мандатско-имунитетска питања усвојио је почетком јуна Одлуку о унутрашњем реду у две зграде републичког парламента, којом се уређује улазак у зграде, посете, коришћење просторија, библиотеке, ресторана и бифеа, као и ред око тих зграда.

У Одлуци је наведено да је у просторијима зграде Скупштине забрањено истицање симбола и обележја политичке странке и стране државе, транспарената и других визуелних и писаних порука или другог пропагандног материјала у политичке и друге сврхе, осим у просторијама где су посланичке групе.

Наведено је и да простор око зграде Скупштине не може да се користи за одржавање јавних скупова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи