Иса Мустафа поново изабран за председника ДСК

Демократски савез Косова (ДСК) одржао је изборну скупштину на којој је Иса Мустафа поново изабран за председника те странке, након што је већином гласова одбачена кандидатура Вјосе Османи.

Изборну скупштину Демократског савеза Косова обележила су неслагања око учешћа делегата из пододбора Швајцарске и Немачке, којима приступ нису дозволили телохранитељи Иса Мустафе, уз образложење да избори у огранцима и подогранцима у те две земље нису били регуларни, преноси Танјуг.

На то је реаговао бивши председник Косова и почасни председник ДСК Фатмир Сејдиу који је лично, али без успеха, замолио телохранитеље да пусте делегате из Швајцарске и Немачке. Сејдиу је због тога, али и због начина бирања председника напустио скупштину.

Сејдиу је и у говору пред 355 делегата скупштине ДСК замерио на таквом поступку према делегатима из Швајцарске и Немачке.

Вјоса Османи, посланица косовске скупштине којој није дозвољено да буде Мустафи противкандидаткиња за председника те партије, рекла је после седнице да она не признаје данашње избор за председника ДСК.

Према њеним речима, користиће све законске регулативе, изборну скупштину неће признати, јер је прекршен статут ДСК по коме се председник бира тајним гласањем.

У изјави за РТК, она је оценила да је Иса Мустафа њену кандидатуру елиминисао због страха да он неће добити довољно гласова за нови манадат, па је зато биран акламацијом, а то је, према њеним речима, ''комунистички начин и против статута ДСК''.

Један од оснивача ДСК проф. др Реџеп Ђерђи је демонстративно напустио изборну скупштину са још неколико делегата оценивше да се овакве изборне скупштине могу видите још само у Северној Кореји, пренели су медији у Приштини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару