Посланици Нове странке постављали питања у скупштинском холу

Посланици опозиционе Нове странке негодовали су што ни овог последњег четвртка у месецу премијер Александар Вучић и чланови његовог кабинета нису дошли у републички парламент како би одговарали на посланичка питања.

Посланик Нове Странке Владимир Павићевић подсетио је на обавезу према Пословнику да сваког последњег четвртка у месецу премијер и министри одговарају на посланичка питања, наводећи да по ко зна који пут ни данас у парламенту нема владе, преноси Танјуг.

Стога је, како је објаснио, са страначким колегом Зораном Живковићем одлучио да искористи то право на конференцији за новинаре, па је, поред осталог, министра просвете Срђана Вербића упитао да објасни зашто је из скупштинске процедуре повучен предлог закона о уџбеницима, а министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да ли се зна ко је напао Вербићевог помоћника Милована Шувакова и ко је налогодавац напада на некадашњег декана ФПН Илију Вујачића.

Живковић је истакао да је "у најмању руку непристојно" што Вучић и министри избегавају обавезу према грађанима, будући да су народни посланици представници грађана, и да је за 13 месеци само два пута "скупио храброст" да дође пред посланике.

Живковић је Вучића, поред осталог, питао по чијем захтеву је министар одбране Братислав Гашић донео одлуку о употреби хеликоптера у спасавању бебе из Новог Пазара, када је погинуло седам људи, и по ком пропису је он то могао да учини.

Такође, Живковић је премијера питао и по ком закону или другом правном основу су формирани "delivery units", колико их је формирано, ко су њихови чланови, а који циљеви, обавезе и надлежности, а упитао га је и за противградну заштиту услед повлачења из скупштинске процедуре закона о заштити од града.

Живковић тврди да је за одбрану од града потребно око 3,5 милиона евра, колико из буџета годишње добија и СНС.

Позвао је Вучића и министре да следећег последњег четвртка у месецу дођу пред посланике, уз поруку да не треба да се плаше посланика, већ само избора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи