ДС тражи оставку Братислава Гашића

Влада у сенци Демократске странке затражила је оставку или разрешење са дужности министра одбране Братислава Гашића због, како је наведено, ометања владавине права, функционисања заштитника грађана и урушавања система одбране.

Поред одбијања да се подвргне скупштинском одбору који би утврдио истину о паду војног хеликоптера, у којем је страдало седам људи, Братислав Гашић прави штету систему одбране где сматра да за њега не важе закони, пошто ужива подршку премијера, рекла је на конференцији за новинаре потпредседница ДС-a Гордана Чомић, која је и министар одбране у Влади у сенци, наводи Бета.

Oценила je да је Гашићев политички положај неодржив и изразила наду да ће унутар Владе и скупштинске већине превладати свест о неодрживости његовог положаја.

Коментаришући разговоре Владе Србије и представника Међународног монетарног фонда (ММФ) о првој ревизији трогодишњег аранжмана, министар финансија владе у сенци ДС-а Србољуб Антић оценио је да ће у наредном периоду проблеме стварати "нетранспарентан рад" министарства државне управе и локалне самоуправе на припреми појединих закона важних за аранжман са ММФ-ом.

"Ми још увек не знамо колико ће људи бити отпуштено из јавног сектора, само се помиње цифра од пет одсто у 2015. години. Министарство које води Кори Удовички би до средине јуна морало да направи регистар запослених у јавном сектору а Влада Србије да прокоментарише да ли је тачно да је у 2014. години, у јавном сектору радило 63.000 консултаната", рекао је Антић.

Он је додао да би проблеме у вези аранжмана са ММФ-ом могао да створи и закон о платама, који се према његовим речима, "ради у тајности", као и податак да је Агенција за приватизацију у претходне три године спровела приватизацију само "Авала филма".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи