Председништво: Одговор МУП-а о стању мерцедеса пун неистина

Oдговор Министарства унутрашњих послова поводом квара на председниковом службеном аутомобилу "мерцедесу С-600" пун је мањкавости и неистина, поручују из кабинета председника Србије Томислава Николића.

МУП у тексту "Мерцедесу треба мотор" не одговара на питање зашто, од 1.071 дана мандата, пуних 400 дана закључно са данашњим даном, аутомобил "мерцедес С-600" није у функцији, преноси Танјуг.

"Зашто се и за најмању поправку расписује тендер који траје више месеци. У одговору се говори о цени поправке и новим пнеуматицима, а не говори се о напорима надлежних служби да обезбеде сигурност председника Републике", наводи се у саопштењу и додаје да је, и након замене пнеуматика, до новог квара дошло за непуна два дана.

Иначе, председник Републике упутио је МУП-у писмо и обавестио их да више не жели да користи мерцедес С 600, с обзиром на то да су кварови чести, а надлежни их не отклањају у разумном року.

Из кабинета упозоравају да се и БМВ из 1997. године такође често квари.

"Свугде у свету, па и код нас, постоји опште правило да председник Републике користи возило са посебним степеном заштите", подсећају у саопштењу.

С обзиром на то да на располагању не постоји адекватна замена за возило са тим степеном заштите безбедност председника је угрожена.

"Поред тога што МУП не реагује на адекватан начин, већ и поручује да нема информацију о безбедности председника, коју по закону мора имати", истиче се у саопштењу и наглашавају да се у МУП-у "ваде на велике трошкове".

Председник у писму истиче да ће на крају почети да користи сопствено возило.

По проценама МУП-а поправка службеног аутомобила председника Републике коштала би 12.250.000 динара, односно око 102.000 евра, од чега највише отпада на замену мотора.

"За мотор тог модела аутомобила, међутим, највиша цена може бити 20.000 евра, што је лако проверљиво уколико било ко погледа бројне интернет сајтове", кажу у кабинету и питају на шта би се потрошила разлика од 82.000 евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи