Читај ми!

ДС и СДС са Ханом о интеграцијама, медијима и опозицији

Делегације Демократске странке и Социјалдемократске странке, предвођене својим председницима Бојаном Пајтићем и Борисом Тадићем, разговарали су у одвојеним сусретима са европским комесаром за суседску политику и проширење Јоханесом Ханом о процесу евроинтеграција, положају опозиције и стању медија у Србији.

Како се наводи у саопштењу ДС-а, Бојан Пајтић је у разговору дао пуну подршку што скоријем отварању преговарачких поглавља и нагласио да је ДС странка која је од свог настанка, за разлику од других, увек недвосмислено била за европске  интеграције, преноси Бета.

Јоханес Хан и Бојан Пајтић су се сложили да је за успех у будућим преговорима битно да Србија покаже приврженост европским вредностима, поштовању демократских принципа и људских права поред успостављања добрих регионалних односа на Западном Балкану, укључујући односе између Београда и Приштине.

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић је са Ханом разговарао о "лошој ситуацији" у којој се налази опозиција у Србији, о медијској цензури и о процесу евроинтеграција Србије.

Борис Тадић је оценио да је опозиција изложена медијској цензури, а да су медији у Србији данас различитим политичким и економским притисцима приморани да ограничавају своју професионалну слободу и аутоцензуром.

"Комесар ЕУ за суседску политику и проширење је у фебруару ове године тражио доказе медијске цензуре, а током данашњег састанка Александар Сенић и Марко Ђуришић су предочили доказе медијске цензуре којој су они лично били изложени", наводи се у саопштењу СДС-а.

Тадић је упозорио да је не само медијским притисцима, већ и доношењем новог Закона о финансирању политичких организација, опозиција у Србији у реалној опасности од физичког уништења.

"Постоји вероватноћа да се за неколико година пробудимо у ситуацији у којој опозиција у Србији неће уопште постојати", упозорио је Борис Тадић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи