Читај ми!

Полемика новосадских напредњака и демократа о Вучевићу

Новосадски одбор ДС-а саопштио је да град три године нема градоначелника, јер се "Милош Вучевић, одрекао тог часног и одговорног посла и посветио напредовању у СНС-у". Локални СНС узвраћа последње три године "Новим Садом не владају ДС и интересне групе које су га опљачкале".

Одбор Демократске транке Новог Сада истиче да је Милош Вучевић управљање градом препустио интересним групама и центрима моћи изван легалних институција, "док он покушава да за себе избори позицију водећег 'напредњака' у Војводини", преноси Танјуг.

"Безграничне амбиције човека врло ограничених могућности не би требало да занимају грађане Новог Сада, само када он не би покушавао да те амбиције оствари на штету интереса тих истих грађана", наводе демократе у саопштењу.

Новосадске демократе кажу да се Вучевић определио да напада друге како не би говорио о "својим непостојећим резултатима", а да су ДС и председник те странке Бојан Пајтић стална мета Вучевићевих напада.

"Вучевић се посебно истиче у хорском 'певању' о покрајинским изборима у децембру ове године, мада је законски рок за бирање новог парламента Војводине тек други квартал 2016", истиче новосадски одбор ДС у свом саопштењу.

Додаје се да тај одбор Вучевићу жели "сваки успех у борби за страначке позиције", те да је сваки Вучевићев покушај да се упореди и такмичи са Бојаном Пајтићем "више него смешан".

"Покрајинска влада, на челу са Бојаном Пајтићем, реализовала је низ капиталних пројеката у области здравства, комуналне инфраструктуре и путне привреде, о којима Вучевић не може чак ни да машта", наводи се на крају саопштења новосадског ДС-а.

СНС: ДС нанео штету Новом Саду као ниједна власт пре

Са друге стране, новосадски одбор Српске напредне странке је саопштио да тај град већ три године има градоначелника , наводећи да последње три године градом не владају ДС и интересне групе које су га опљачкале и које су, како се истиче у саопштењу, Новосађанима нанеле штету као ни једна власт пре њих.

У саопштењу новосадских напредњака истиче се да Новим Садом влада ред и закон и да је то оно што боли ДС на челу са Бојаном Пајтићем, јер "све што има везе са законом и што је у складу са законом, њима смета, јер не могу да отимају и краду као што су увек и радили".

"Три године градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са својим сарадницима покушава да град извуче из муља и блата у које га је увукао ДС.

Како се додаје, три године градоначелник Милош Вучевић са својим сарадницима покушава да заврши Булевар Европе, пројекат на ком је ДС својим миљеницима омогућио вишемилионску у еврима изражену пљачку".

У СНС-у истичу да којим год се пројектима градска власт на челу са Милошем Вучевићем почела бавити, а који је покренут за време владавине ДС у Новом Саду, "наишла је на пљачку и превару", тако да је морала уложити максималне напоре да заштити интересе Новог Сада и Новосађана и да на поштен начин реализује започете пројекте.

"Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад је поносан што се Милош Вучевић не може поредити са Бојаном Пајтићем, јер њих двојица заиста нису за поређење. Са једне стране поштење и честитост, а са друге пљачка Развојне банке Војводине и покрајинских фондова", наглашава се у саопштењу новосадских напредњака.

О успешности покрајинске администрације, по Градском одбору СНС Нови Сад, "најбољу слику даје пројекат "Каменица 2", који је требао бити завршен пре четири-пет година, али до данашњег дана није завршен, а и није познато када ће и да ли ће и бити завршен", док је, како се истиче, у међувремену "вредност истог пројекта троструко увећана".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи