Читај ми!

Дачић примио амбасадора Мјанмара у опроштајну посету

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Мјанмарске Уније У Зо Туна, који ускоро завршава своју трогодишњу мисију у Србији.

У разговору је посебно указано на вишедеценијске пријатељске везе између две земље те да су односи веома добри и без отворених питања, као и да постоји простор за интезивирање политичке и економске сарадње, саопштило је Министарство спољних послова Србије, преноси Танјуг.

Дачић је посебно истакао принципијелни став Мјанмара о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и Метохије и изразио очекивање да ће Влада Мјанмара наставити да подржава наше напоре да се кроз дијалог постигне прихватљиво решење, уз очување целовитости Србије.

Ивица Дачић је, такође, захвалио на подршци коју Мјанмар у међународним форумима пружа нашим настојањима да ојачамо сарадњу са регионом ЈИА, посебно са АСЕАН-ом.

Са наше стране исказан је интерес за интезивирање политичког дијалога са Мјанмаром на високом и највишем нивоу, уз унапређење сарадње у свим областима, посебно на економском плану.

Амбасадор У Зо Тун потврдио је заинтересованост његове земље за интензивирање сарадње са Србијом у областима од заједничког интереса и изразио очекивање да ће се наши привредници активно укључити у реализацију разних привредних пројеката који се спроводе у Мјанмару, закључује се у саопштењу.

Дачић се састао са амбасадором Сувереног Малтешког реда

Дачић je примио i амбасадора Сувереног Малтешког реда Алберта Ди Луку, са којим је разговарао о питањима из домена билатералних односа, преноси Танјуг.

Дачић и Ди Лука су се посебно осврнули на имплементацију Споразума о хуманитарној помоћи из области здравства који Република Србија има потписан са Сувереним војним малтешким редом, саопштило је Министартво спољних послова.

Амбасадор Ди Лука је иницирао потписивање билатералног споразума о сарадњи поштанских служби између Републике Србије и Сувереног војног малтешког реда.

Министар Дачић је похвалио доброчинство малтешког војног реда и истакао да треба да наставимо да развијамо добре односе.

Шеф српске дипломатије позвао је великог канцелара и министра иностраних послова Сувереног Малтешког реда Албрехта Фрајхера вон Безлагера да посети Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи