Маја Гојковић у Кувајту

Односи Србије и Кувајта традиционално су добри и пријатељски и постоји обострани интерес да се сарадња и даље унапређује у свим областима, сагласили су се председница Скупштине Србије Маја Гојковић и емир шеик Сабах ел Ахмад ел Сабах.

Маја Гојковић, која борави у званичној посети Кувајту, нагласила је да између две државе постоји дуга историја добрих дипломатских односа и изразила уверење да ће ова посета Кувајту допринети унапређењу и интензивирању тих односа, преноси Танјуг.

Председница парламента, како је саопштено из њеног кабинета, рекла је да очекује да ће ова посета додатно отворити врата сарадње, као и да ће уследити и сусрети других највиших званичника Србије и Кувајта.

Гојковићева је захвалила емиру на помоћи Кувајта Србији током поплава, које су у мају прошле године погодиле нашу земљу, и навела да Србија обнавља уништену инфраструктуру и уз помоћ пријатеља као што је Кувајт.

Председница скупштине је честитала емиру шеику Сабах ел Ахмад ел Сабаху на, како је рекла, заслуженом признању "хуманитарни лидер" које је добио од Уједињених нација.

Шеик Сабах ел Ахмад ел Сабах изразио је задовољство због сусрета са председницом парламента и уверење да ће њена посета дати позитивне резултате у односима две државе.

Подсећајући на дугу историју односа, емир је рекао да између две државе постоји велико поверење и дугогодишњи пријатељски односи.

Гојковићева је разговарала и са премијером Кувајта шеиком Џабер ел Мубарак ел Сабахом, а посетла је и кувајтско Друштво црвеног полумесеца, које је учествовало у помоћи Србији током поплава.

Председница парламента се јуче, када је започела посету Кувајту, састала са председником Народне скупштине Кувајта Марзук Али ел Ганимом, на чији позив је и посетила ту земљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи