Читај ми!

"Циљ Михајловићеве место премијера или председника"

Саветница председника Србије Станислава Пак Станковић оптужила је министарку грађевинарства Зорану Михајловић за медијске нападе на Томислава Николића и истакла да верује да она то ради без знања Александра Вучића. Њен циљ је позиција премијера или председника државе, каже Пак Станковић.

Пак Станковић је за Радио-телевизију Војводине рекла да се то односи на медијске написе поводом инцидента са авионом којим је Николић летео за Ватикан, али и на изјаве Михајловићеве поводом одлуке Николића о учешћу Војске Србије на паради у Москви, преноси Фонет.

"Како је могуће да се информација о проливању кафе појави у јавности кад пилоти не смеју да је износе 72 сата. Али, то је брзо изашло у јавност. Коме је у интересу и ко је то пласирао? Ако је информација процурила из Директората, где је директор којег је поставила министарка?", упитала је Пак Станковић.

Према оцени Пак Станковић, грађанима је јасно ко стоји иза напада на председника Србије, "са циљем да Влада и председник падну". Она је оценила да је циљ те информације био да се минимизира инцидент са авионом и да се дискредитује председник Србије.

Пак Станковић је рекла и да су нетачне информације да је "фалкон" којим се превозио председник исправан и објаснила да је летелица тренутно на ремонту у Бриселу, "јер се на пробном лету испоставило да је у питању озбиљан квар".

"Госпођа Михајловић се бави свим и свачим у овој земљи. Она преиспитује и одлуку председника о учешћу на паради у Русији. Да ли један министар то треба да преиспитује", рекла је Пак Станковић.

Навела је и да је учешће на паради у Москви морална обавеза Србије према Русији и да у том погледу неће бит никаквих реперкусија по процес евроинтеграција земље.

Саветница председника сматра и да "та министарка нема ниједан резултат".

Пак Станковић је рекла да су медији одговорни, јер су морали да провере информације које пласирају, али, како је навела, њихова одговорност није кључна, јер су "они ту само инструмент".

На питање очекује ли реакцију премијера у том погледу, она је рекла да су Николић и Вучић државници који се баве озбиљним питањима и да не очекује да се баве таблоидима.

Пак Станковић је одбацила било какву одговорност Николића за то што Србија нема амбасадоре у бројним земљама, наводећи да одлуку о њиховом постављању није могао донети, јер за то није добио добио предлог из Владе Србије.

"Питајте Владу, не знам зашто га није добио", рекла је Пак Станковић и напоменула да је пре месец дана председник Србије поручио да очекује списак са предлозима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи