Читај ми!

Селаковић: Приштина ствара тензије пред сваку рунду преговора

Министар правде Никола Селаковић оценио је да тензије из Приштине увек долазе пред наставак дијалога у Бриселу, поручивши да Србија јесте и биће фактор стабилности у овом делу Европе.

Упитан за очекивања од наредне рунде преговора, након изјава министра спољних послова у косовској влади Хашима Тачија о припајању Албанији, као и позива једне невладине организације да дође у Београд, Селаковић је одговорио да ће Србија свима показивати како треба да се понаша одговорна држава, влада и председник владе, преноси Танјуг.

"Подизање тензија никад није долазило са српске стране, јер ми тиме сведочимо да смо земља са другачијим, много озбиљнијим и много конструктивнијим приступом него што је то било раније", рекао је министар правде одговарајћи на новинарско питање пред сутрашњи наставак преговора у Бриселу.

"Милсим да смо као цела влада, а на првом месту наш председник Владе у претходних годину дана и те како то сведочили и показали. Нигде не можете рећи да је нестабинлост изазвана понашањем Србије", нагласио је Селаковић након отварања радова у Катанићевој улици.

Он је додао да је то добро научена лекција из прошлости и да Србија не сме да буде та која ће уносити неред и нестабилност.

"Србија мора да својим поступањем читавом региону покаже да нам је стало до економског развоја, а после тога и развоја свих земаља овог дела Еворпе", рекао је Селаковић и напоменуо да неће сутра бити у Бриселу јер се неће разговарати о правосуђју.

"Нема моралне одговорности за пад хеликоптера"

Одговарајући на новинарско питање, Селаковић одбацио је постојање моралне одговорности људи који су организовали акцију спасавања бебе.

Селаковић је поновио да се тај предмет налази у Вишем јавном тужилаштву у Београду које утврђује да ли постоји нечија кривична одговорност.

"Ако ме питате да ли постоји нечија морална одговорност због тога што је услед различитих околности пао хеликоптер, реците ми да ли је неко урадио нешто лоше, што је хтео да спаси дечији живот", рекао је Селаковић.

Селаковић је истакао да је апсолутно уверен да министри одбране и здравља, Братислав Гашић и Златибор Лончар, раде на основу Устава и закона, у интересу грађана и државе, "као што је најбољи интерес био послати војни хеликоптер да се спаси један дечији живот".

Сматра да је исход акције спасавања бебе из Новог Пазара био другачији, медији се тим случајем не би оволико бавили.

"То би била само једна насловна страна и можда би се неко тих пилота сетио на Дан безбедности", рекао је Селаковић.

Министар је поручио да у Србији нема недодирљивих и да нико није изван закона.

"Ако је тако било у свим другим случајевима, не видим зашто не би било и у овом", рекао је Селаковић и запитао "зашто се медији не баве трагедијом која се догодила пре више година у Ужицу, када је настрадало 'седам мајки'".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи