Читај ми!

Извештај о финансирању поднело 18 странака

Годишње финансијске извештаје Агенцији за борбу против корупције до сада је доставило 18 политичких странака и 14 група грађана. Рок за подношење електронског извештаја истиче у поноћ.

Извештаје за 2014. су, између осталих, поднеле Лига социјалдемократа Војводине, Нова Србија, Јединствена Србија, Нова странка, Социјалистичка партија Србије, Демократска странка Србије, Социјалдемократска партија Србије, Зелена странка, преноси Танјуг.

Како је објашњено годишњи финансијски извештај, извештај о прилозима и имовини, као и мишљење овлашћеног ревизора, има обавезу да достави 96 политичких странака и 111 група грађана, до поноћи у електронској форми, а осам дана од тог достављања и у писаном облику, најкасније до 23. априла.

"У наредних десетак дана, Агенција ће обрадити све пристигле извештаје и биће познато који су све политички субјекти доставили годишњи финансијски извештај у складу са Законом, односно у наведеном року", речено је у Агенцији.

Извештаји који су достављени и у електронској и у писаној форми, а које је Агенција верификовала, већ су доступни јавности на интернет презентацији те институције, док ће остали, како је најављено, убрзо бити објављени.

Извештаје су до сада доставиле Руска странка, Лига социјалдемократа Војводине, Црногорска партија, Уједињена сељачка странка, Покрет снага Србије, Нова Србија, Бошњачка народна странка, Јединствена Србија, Нова странка, Русинска демократска странка, Социјалистичка партија Србије, Демократска странка Србије, Зелена странка, Социјалдемократска партија Србије, Савез бачких Буњеваца, Војвођанска партија, Зелени - социјална правда, Реформисти Санџака.

Када је реч о групама грађана, извештаје су доставили Пиротски напредњаци, Раваница Ћуприја, Драган Милић - За село и град Велико Градиште, Миломир Зорић Ивањица, За горњу Јабланицу Медвеђа, Бања је закон Врњачка Бања, Победа Рашка, Привредника и пољопривредника - Покрет за Лозницу Лозница.

Групе грађана које су такође поднеле извештаје су и Покрет за Смедерево др Јасна Аврамовић Смедерево, Двери Српске Чачак, Победа др Слободан Гвозденовић Ваљево, Позитивна Мачва Богатић, Народни покрет Блаце, Коалиција за Пирот - Владан Васић Пирот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи