Читај ми!

Покрет социјалиста: Радикали су нам прекинули скуп

Обележавање почетка НАТО бомбардовања уметничким пројектом "Сликом против бомби", у организацији Покрета социјалиста, прекинуто је недуго после почетка због, како тврде организатори, агресивног понашања активиста Српске радикалне странке.

Скуп на којем је замишљено да грађани на платну остављају поруке и цртеже у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања прекинут је због паљења заставе Покрета социјалиста и скрнављења платна, преноси Танјуг.

Према речима председника Градског одбора Покрета социјалиста и посланика те странке Небојше Петровића, скуп је прекинула група активиста СРС-а, Заветника и Образа, "који су врло насилно насрнули на активисте" Покрета социјалиста.

"Веома смо разочарани због тога. Ово је дан који би требало да уједини све грађане Србије и сада више немамо никакву дилему због чега је Војислав Шешељ враћен у Србију", рекао је Петровић Танјугу.

Говорећи о манифестацији "Сликом против бомби", Петровић је рекао да такве скупове организују традиционално сваког 24. марта, а идеја је да пролазници дају допринос и изразе незадовољство због онога што се десило пре 16 година.

Како је објаснио аутор пројекта сликар и мултимедијални уметник Мирољуб Филиповић на Тргу Републике требало је да се одржи интерактивни пројекат у којем би свако могао да напише или наслика шта пожели.

"Људи то одобравају. И 99 одсто људи има нормалан однос пема тој агресији и бомбардовању, али је дошла група необузданих који нису ни размишљали и то оскрнавили. То је чудно, питао сам их зашто то раде. Платна су оскрнавили разним порукама које немају везе с том акцијом и то није коректно", рекао је Филиповић.

Филиповић је Танјугу рекао да све поделе и ситни сукоби нису добри по друштво, поручивши да је потребно јединство и решавање неспоразума дијалогом.

"Ови су угрозили мене као уметника. Моја идеја је племенита, ја сам против било које врсте зла и злочина. Да је Србија бомбардовала Енглеску исто бих реаговао. Када видим да гину и страдају невини, да се људска богатства претварају у прах и пепео због интереса, не богатих, већ пребогатих, као уметник морам да реагујем против тога. Свако од нас мора да се супротстави злу на прави начин", закључио је Филиповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи