Читај ми!

Елфић: Угљанинова реторика нарушава односе са Владом Србије

Председник Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Емир Елфић указао је да реторика лидера СДА Санџака и председника Бошњачког националног већа (БНВ) Сулејмана Угљанина нарушава односе не само са Владом Србије, већ и са српском заједницом у Санџаку.

Угљанин је пре неколико дана током протестне шетње и скупа у Новом Пазару због, како тврди, дискриминације Бошњака у Србији, изјавио да Бошњаци "желе да од шовинистичке творевине коју зову Србија направе једну демократску, модерну европску државу".

"Мислим да оваква врста реторике неће побољшати статус Бошњака, већ доводи до наметања радикалног амбијента који лоше утиче на пословну климу и дестимулише стварање новог пословног амбијента за који се залажемо унутар владајуће коалиције у Новом Пазару", рекао је Елфић на конференцији за новинаре, преноси Танјуг.

Према његовом мишљењу, то је својеврсна злоупотреба БНВ у страначке сврхе, странке СДА или личне интересе одређених појединаца унутар те странке.

Елфић је рекао да га не чуди што се то дешава у тренутку када је град за ову годину издвојио огромна средства за изградњу инфраструктуре, када је у сарадњи са НЗС отворио програме за запошљавање, успоставља добре међународне односе са градовима у региону и организује Балкански сајам туризма.

"Мислим да се овим шаље лоша порука, а негативне реперкусије увек на крају плаћају грађани којима треба политичка стабилност", истакао је Елфић, који је и члан Градског већа Новог Пазара.

Елфић сматра да о проблемима треба разговарати и тражити начин да се они отклоне, а не решавати их политичким прозивкама, негацијама онога што раде политички противници, односно прикупљањем јефтиних политичких поена.

Колики одјек онога што говори Угљанин има у народу, показује и протесни скуп који је организовао БНВ, а на којем се појавило неколико стотина грађана, што значи да таква ретроградна и националистичка политика, па и "шовинистичка" је нешто што Бошњаци не желе, нагласио је Елфић.

"Бошњаци желе да проблеме решавају унутар инстуитуција и кроз здраву комуникацију на државном и локалном нивоу", рекао је Елфић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи