Читај ми!

Меучи: Косово против Еулекса

Шеф Еулекса Габријел Меучи каже да нико на Косову не жели ту европску мисију, а најмање је желе косовски политичари.

Габријел Меучи је, за Радио Дукађини, нагласио да Еулекс није компанија која лови велике и мање рибе, и додао да ће извештај о могућој корупцији унутар Еулекса бити објављен наредног месеца.

Према његовом мишљењу, на Косову нико не жели Еулекс, а посебно политичари, преноси Танјуг.

Политичари, сматра он, виде Еулекс као институцију која им поквари планове и уплиће се у суверенитет Косова. Политичарима се не свиђа посао који ми обављамо, јер стварамо неку врсту нестабилности у њиховим плановима.

Ми схватамо да је питање суверенитета осетљива ствар, јер се на законит начин уплићемо у функцији владе једне државе.

Упитан за могућност хапшења "великих риба", Меучи је рекао да Еулекс није ''компанија риболова'' и додао да су му проблеми са корупцијом у мисији којом руководи донели главобољу.

"Ти проблеми су већ мог првог радног дана биле велики ударац за мене али и за шефицу спољне политике и безбедност ЕУ Федерику Могерини.

Раније је неко у овој мисији помињао ''неке ствари, као нпр. велике рибе, али није ова мисија телевизијски спектакал'', каже Меучи.

''Ми не чинимо телевизијске спектакле, јер не припадамо онима који желе да орасположе друге. Не очекујемо да нам људи аплаудирају као што се то ради на крају телевизијског спектакла", рекао је Меучи.

Говорећи о Специјалном суду, он је нагласио да ће тај суд бити косовски, јер ће одлуку за формирање донети Скупштина Косова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи