Читај ми!

Омеровић: Угљанин прави циркус

Председник скупштинског одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић оптужио је председника Бошњачког националног већа Сулејмана Угљанина да непримеренима изјавама на рачун државе отежава "ионако тешко економско стање" у Санџаку.

Омеровић је, реагујући на Угљаниново писмо премијеру Србије Александру Вучићу, у којем се истиче да је положај Бошњака у Србији тежак и неприхватљив, а да га држава додатно отежава кршећи Устав, закон и правила међународног права, истакао да "председник БНВ руковођен само личним интересима и жељан публицитета користи тешке речи, измишља и прави циркус", преноси Танјуг.

"Оптужујући државне органе за терор, а државу Србију називајући шовинистичком творевином која представља претњу за Бошњаке Угљанин се враћа речнику 90-их, и шаље веома опасне поруке", истакао је Омеровић у писаној изјави достављеној медијима.

Констатујући да Угљанин инцидент с паљењем аутомобила једног члана Странке демократске акције Санџака користи као "крунски доказ државног терора", Омеровић је нагласио да председник БНВ-а проблеме Бошњака види само када није у власти.

"Када је он у власти, онда је све у најбољем реду, а када није, онда се над Бошњацима спроводи терор, онда им прети истребљење, онда позива у помоћ међународну заједницу", рекао ја Омеровић.

Према његовим речима, Угљанин ионако тешко економско стање у Санџаку користи да "потпали ватру".

"Угљанин је човек опасних намера и само наноси штету сопственом народу. Уместо да учини све како би се у Санџаку направио амбијент и створила клима која ће привући инвеститоре и запослити омладину, обезбедити сигурност и мир за све грађане, он ће обесхрабрити и отерати и оне који то желе", наводи Омеровић.

"Најтрагичније од свега је то што је умислио да он мора да се пита за све, да је он врховни судија", закључио је Омеровић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи