Читај ми!

Стојановић: Одлука после састанка са Вучићем

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић каже да ће представници Срба одлуку о даљем учешћу у косовским институцијама донети након састанка са председником Владе Србије Александром Вучићем, који ће бити одржан наредне седмице.

Бранимир Стојановић је рекао да су представници Срба фокусирани на састанак са премијером Вучићем, и да ће након тога још једном све да саберу и донесу одлуку да ли ће даље да учествују у раду приштинских институција, јавља Танјуг.

Коментаришући изјаву косовског премијера Исе Мустафе да Срби немају разлога да се не врате у институције, Стојановић је рекао да је поштеније било да је Мустафа позвао расељене Ђаковчане да на Задушнице слободно дођу и обиђу гробове и цркву.

"Било би, ипак, поштеније да је Мустафа позвао Ђаковчане да слободно дођу, а не да прејудицира наше одлуке. Наше је право да одлучујемо како ћемо и да ли ћемо учествовати у даљем раду", истакао је Стојановић.

Наводи и да представници Срба од косовског премијера нису добили никакав позив, али и да је њихова пажња, све и да буде тог позива, фокусирана на предстојећи састанак са премијером Вучићем.

Мустафа је за РТК изјавио да ће се српски посланици вратити у парламент и да ће гласати "за пројекте и законе који ће бити пред скупштином Косова".

"Немају разлога да се не врате. Надамо се да ће се вратити и да ће се наши односи средити", подвукао је Мустафа, и додао да су разговори који су претходили споразуму о правосуђу са премијером Србије били тешки, али да је то велика победа и да они који се томе супротстављају немају аргументе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи