Читај ми!

Мустафа: Очекујем повратак Срба у институције

Премијер Косова Иса Мустафа изјавио је да очекује повратак министара и посланика Српске листе у институције Косова.

Иса Мустафа је агенцији Бета рекао да ће у наредна два дана разговарати са замеником премијера Бранимиром Стојановићем и министром за локалну самоуправу Љубомиром Марићем.

Мустафа је навео да ће разговарати и са председником Српске листе Александром Јаблановићем, кога је сменио са функције министра за повратак и заједнице, како би могли да наставе рад - посланици Српске у Скупштини, а министри у Влади Косова.

Мустафа је рекао и да је о учешћу српских представника у косовским институцијам разговарао и са премијером Србије Алексанрдом Вучићем.

"Разговарали смо о томе са Александром Вучићем, али не као теми разговора које смо имали у Бриселу, него на маргини тих разговора. Изнео сам господину Вучића тај проблем и мислим да ћемо на крају имати Српску листу у Скупстини", рекао је премијер Косова.

Извор близак Српској листи рекао је данас агенцији Бета да уколико се са представницима албанских странака не нађе решење за насталу ситуацију, размишља се и о томе да српски представници у влади Косова - посланици као и градоначелници српских општина замрзну рад и комуникацију са властима у Приштини.

Говорећи о преговорима делегација у Бриселу, Мустафа је истакао да има подршку већине у Скупштини за дијалог Београда и Приштине.

"Мислим да имам подршку већине и мислим да је дијалог основа и да је у оквиру Устава и постојећих закона Косова. Мислим да је то успех и то не само овде него успех и Владе Србије, јер покушавамо заједно да решимо та питања. Ми имамо интерес да интегришемо тај северни део Косова. Не само да буде формално интегрисан него у свим областима живота", рекао је Мустафа.

У вези Закона о јавним предузећима Мустафа је казао да тај закон не предвиђа да комбинат Трепча буде јавно предузеће, него ће бити донесен посебан закон о "Трепчи" који ће бити формулисан након стратегије о развоју тог комбината.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи