Посланичка питања

Седница Скупштине почела посланичким питањима. Посланике је интересовала набавка нових ципела и чарапа намењених полицији, шта ће држава учинити да спречи одумирање села и зашто не постоји могућност царињења робе у Новом Пазару.

Нове чарапе и ципеле за припаднике МУП биле су главна тема почетка седнице Скупштине Србије, пошто су посланици ДС од ресорног министарства тражили информација о тој набавци, преноси Танјуг.

Посланицима ДС су колеге из СНС поручиле да подржавају истраге о свим спорним јавним набавкама, а посебно о оним спроведеним у Војводини.

Посланица ДС Александра Јерков чудила се што су набављене чарапе броја већег од 45, а шеф напредњака у парламенту Зоран Бабић спремно је одговорио да у полицији "не раде пигмеји".

Јерков је од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића затражила информацију о јавним набавкама за чарапе у вредности од 15 милиона динара и за ципеле.

"Појавила се информација да је јавну набавку за чарапе за службенике полиције у вредности од 15 милиона динара добило привредно друшство за производњу и трговину воћа на велико, а да ствар буде још интересантнија, све чарапе које је полиција набавила су броја већег од 45", рекла је Јерков и додала да је набавку за ципеле добила фирма која, према подацима Агенције за привредне регистре, има само једног запосленог.

Бабић је колегиницу из ДС подсетио и да су те јавне набавке расписане крајем 2013. и почетком 2014. године, када је садашњи министар полиције Стефановић био председник Скупштине Србије.

Шеф напредњака је министра Стефановића позвао да истражи све спорне јавне набавке, па и оне у Фонду за капитална улагања Војводине и свим органима Покрајине Војводине и упитао докле се стигло са истрагама у вези панчевачке Азотаре, случаја "Нубаинвест" у које су умешани некадашњи министри из ДС.

"То нису чарапе, али су милиони евра који су нестали из буџета како Војводине тако и Србије", нагласио је Бабић.

Посланица Јерков је затим затражила и информацију ко ће да одговара за лошу процену некадашњег министра финансија Лазара Крстића због чијег је одбијања, како је нагласила, да кредите конвертује из долара у евре Србија изгубила 783 милиона евра.

Питање за надлежне имала је и посланица СПО Љиљана Косорић, која је од Министарства пољопривреде затражила информацију о томе шта има намеру да учини да би спречили даље одумирање села у Србији, наводећи, поред осталог, да је за протеклих 50 година из села у град прешло око осам милиона људи, а да око милион хектара земље нико не обрађује.

Посланик СДП Владимир Маринковић је Управу царина упитао зашто не постоји могућност царињења робе у Новом Пазару, будући да царине имају и Ужице, Крушевац и други градови.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи