ЛДП: Увести ред у рад градских служби

Либерално демократска партија затражила је да градска власт у Београду позове на одговорност и казни припаднике Комуналне полиције, који су, како јеоцењено, бахатим понашањем, нарушили поверење ове службе.

"ЛДП Београд позива градску власт да под хитно позове на одговорност актере понижавајућих догађаја и изрекне адекватне санкције свима који су одговорни за ширење, сада већ присутне, атмосфере неповерења и елементарног непоштовања између грађана и ове градске службе", наведено је у саопштењу ЛДП-а, преноси Бета.

Из ЛДП-а инсистирају да се и преиспитају и дефинишу јасна права, обавеза и надлежности свих градских служби, као и успостављање неселективног система одговорности сваког појединца.

"У супротном грађани са разлогом могу да сумњају у сврху постојања ових служби, а да логична последица буде тихи бојкот, па и све приметнија подела на 'нас' и 'њих'", сматрају у ЛДП-у.

ЛДП је указала и да треба поново преиспитати одлуку да Комунална полиција има право да приводи и хапси грађане, као и да је неопходно прецизније дефинисати услове у којима они могу да примењују силу.

"Свако даље одлагање јасних и адекватних реакција може проузроковати неконтролисане проблеме у функционисању града и животу свих нас који у њему живимо", упозорили су из ЛДП-а.

Протеклих недеља комунална полиција изнтервенисала је против грађана који нису имали карту или нису хтели да се легитимишу у градском превозу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи