Гашић: Многима смета јака Војска

Министар одбране Братислав Гашић сматра да су континуирани напади на Војску, који су почели прошле године после мајских поплава, последица тога што многима смета јака Војска и уређена Србија.

Многи би волели да сада могу да командују Александру Вучићу како су од 2000. до 2012. командовали појединцима у Србији", рекао је Братислав Гашић новинарима, преноси Танјуг.

Министар је навео да би ти желели да буду господари Србије, као што су некада били и да њихов новац и тајкуни руководе Србијом, а да то не буде једна уређена и лепа земља за живот.

Гашић је подсетио да је током прошлогодишњих мајских поплава Војска увек била уз свој народ, да је то данас и на југу Србије из истих разлога, да се улаже у развој наменске индустрије...

"Имали смо и војну параду... Многи у свету желели су да Војска Србије не постоји, јер су видели да је то уређен систем", рекао је Гашић нагласивши да је Војска показала колико је уз свој народ и са својим народом.

Министар одбране Братислав Гашић данас је био на полигону Никинци код Руме, где су извршена опитна гађања из модуларног вишецевног ракетног система "Морава", који би до краја године требало да уђе у оперативну употребу у Војску Србије.

Гашић је истакао да се усвајањем тог система Србија сврстава међу 17 држава у свету које располажу савременим наоружањем тог типа и додао да очекује да у овој години почне и серијска прозиводња тог система који је јако важан и за извоз.

Директор Војно-техничког института Зоран Рајић је објаснио да је тај ракетни систем израђен за пет година, што је светски стандард за освајање те врсте наоружања.

На полигону Никинци новинари су уз велике мере безбедности присуствовали испаљивану ракета "Град" и "Огањ" чиме је ракетни систем "Морава" и званично прошао пробна испитивања. 

Ракетни систем "Морава" намењен је за неутралисање борбених средстава командних места, база, складишта, аеродрома, лако оклопљених циљева, а максималан домет је 35 километара са ракетама "Град".

Ракетни систем је у потпуности развијен у Војно-техничком институту, а произведен је у домаћим фабрикама – крушевачком "14. октобру", трстеничкој "Првој петолетки", ФАП-у из Прибоја.

У развој ракетног система "Морава" који је трајао пет година, уложено је милион евра, при чему је развијена и испитана нова технологија израде лансирних цеви, док је произведен и нови навигациони систем који ради аутономно без коришћења сателита.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи