СДС: Јавност заслужује одговоре на питања омбудсмана

Шеф посланичког клуба СДС-а Марко Ђуришић сматра да јавност заслужује одговоре на све што је заштитник грађана Саша Јанковић изнео у јавност и да са тим нема никакве везе правдање да се тако угрожава стабилност државе и нарушава систем одбране.

Опасна је замена теза и покушај да се у јавности избегне да се дају одговори на потпуно легитимна питања, каже Марко Ђуришић.

"Правдање тиме да се угрожава стабилност државе и нарушава систем одбране, нема апсолутно никакве везе са обавезом органа да дају одговоре на потпуно легитимна питања", рекао је Ђуришић новинарима у парламнету.

Ђуришић је оценио да питања Јанковића заслужују одговор, а не дисквалификацију онога ко поставља то питање, што, по његовом мишљењу, још једном показује недемократски потенцијал владе и владајуће странке која на легитимна питања и указивања на одређене проблеме одговара на тај начин.

"Лично се не осећам пријатно у таквој ситуацији", закључио је Ђуришић.

Ђуришић је рекао да најава СНС-а да ће организовати митинг подршке премијеру Александру Вучићу показује "да су радикали остали радикали и да промена само одела и скидање мајца са ликом Војислава Шешеља није променило суштину оних који данас управљају Србијом".

Ђуришић је рекао да су "радикали тада земљу у одређеним тренуцима и организовањем таквих скупова доводили на ивицу унутрашњих сукоба".

"Доводили су на ивицу неких унутрашњих сукоба, да не кажем грађанског рата, далеко било, али отвореног сукоба грађана Србије на улицама Београда. Не бих желео да се то икада више понови", рекао је Ђуришић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи