Стефановић: Држава није Вучић

Шеф Посланичке групе опозиционе Демократске странке Борислав Стефановић рекао је да то што у Српској напредној странци размишљају о контрамитингу и смени омбудсмана Саше Јанковића представља опасност за демократију, права грађана и уставни поредак.

Шеф Посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић је новинарима у Скупштини Срибије рекао да "напредњаци никако да схвате да аргументована критика која долази против власти и није напад на државу", преноси Бета.

Истиче да држава није Александар Вучић.

"Нормално је да опозиција и невладин сектор указују на неправнилности и критикују ствари које објективно нису у реду и нису у складу са законом и дају своје предлоге како да се одређен проблем реши", каже Стефановић.

Додаје да пошто у СНС-у немају одговор ни на један проблем у Србији прибегавају старој радикалској реторици и ставу "хајде да ми сад кажемо да су се тајно организовали да нападну мене (Вучића), Диковића, ВБА, Гашића и остале јер ми смо држава".

Стефановић истиче и да је несхватљиво и неприхватљиво да премијер каже да не зна детаље случаја око опутужби против начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића, али да зна да је то напад на државу.

"У недостатку било каквих резултата, у недостаку резултата девастирајућих мера штедње, у недостатку резултата економских реформи, запошљавања, инвестиција, слободе, у недостатку слободе медија, СНС прибегава рецептима из деведесетих година и организовању контрамитинга", каже потпредседник ДС-а.

Стефановић се нада да неће доћи до организације митинга подршке премијеру и смене омбудсмама Саше Јаковића јер је то "бесмислено, штетно и опасно".

"Љубав према премијеру се исказује у кругу породице. Љубав према премијеру у политичкој структури, у политричком дискурсу у политичкој арени не постоји. Он је политичка, а не очинска фигура", каже Стефановић.

Истиче да су напредњаци побркали те две ствари.

"Не би то био проблем, него што они све нас грађане гурају као своје таоце. То је нешто што мора хитно да престане", закључује Стефановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи