Премијер и даље најугроженија особа у држави

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је премијер Александар Вучић и даље најугроженија личност у земљи, зато што је донео најтеже одлуке.

Небојша Стефановић је рекао да су информације да је Александар Вучић безбедносно најугроженија особа у земљи постојале и раније, док је био први потпредседник владе, али да постоје и данас, преноси Бета.

Према његовим речима, безбедност премијера је угрожена јер доноси најтеже одлуке у држави, али и зато што је "прекинуо суштински ланац постојања веза између криминалних група и државе".

"Очигледно да то неким људима смета и да покушавају константном кампањом против њега да пошаљу поруку везану за његову безбедност", оценио је Стефановић.

"Наравно да ће државне службе наставити да раде на томе, МУП у оном обиму колико је то наш посао, али то пре свега раде војска и ВБА, а ми ћемо се ставити на располагање у оквиру нашег посла и давати информације које поседујемо", истакао је министар.

Коментаришући иницијативу три градска одобора СНС о митингу за подршку Александру Вучићу, Стефановић је објаснио да ће о томе одлучити органи странке градског одбора и председништво, објаснивши да се окупљање односи на давање подршке државотворној политици.

"Ми смо тражили окупљања људи, пре свега да би пружили подршку држатвотворној политици и да видимо да ли људи подржавају то што ради премијер", рекао је Стефановић новинарима у Палати Србији.

Стефановић је додао да желе да организују митинг и "због великог притиска на државу", који према његовим речима врше "разни људи, угрожавајући државну безбедност, не личну".

Навео је да ће видети какав ће став о митингу заузети органи странке, пошто у СНС Главни одбор и Председништво доносе такву врсту одлука.

Градски одбори СНС Новог Сада и Београда затражили су јуче хитну седницу Председништва и Главног одбора те странке, због, како су навели "оркестрираних напада на премијера и Владу Србије".

Председник Градског одбора СНС Нови Сад Милош Вучевић рекао је да ће члановима Председништва предложити да организују скуп који ће недвосмислено показати "да ли су грађани Србије за политику Александра Вучића и политику модерне, пристојне, суверене Србије, или желе да њиховим животима управљају својим лажима, разни Пајтићи, Јанковићи и Кандићке".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи