Вучић: Време је за рад, не за митинговање

Премијер и лидер СНС-а Александар Вучић сматра да је време за тежак, одговоран и озбиљан рад, а не за митинговање. Истиче да ће стабилност у Србији бити очувана.

Неколико одбора СНС-а је претходно тражило да се одржи митинг подршке Александру Вучићу и влади због "оркестрираних напада на премијера и Владу".

Вучић је, упитан да прокоментарише позив одбора, новинарима у Сремској Митровици рекао да је синоћ позвао градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и поручио му да разуме оне који су тако нешто тражили јер "виде и чују шта се дешава свакога дана".

Ипак, истакао је да је сада време за рад, а не за митинговање.

Премијер је рекао да највише причају они који као да су у ФАП-у и Железари оставили златне полуге а не дугове и губитке. Закључио је да ће стабилност у Србији бити очувана.

"А што се лицемерја тиче, са тим немам проблем – победићемо и такве", додао је Вучић.

Истакао је и да људи добро виде ко, колико и како ради и поновио да је битно да се ради, да је данас "Митрос" добио новог власника и да наставимо да подижемо земљу.

"Драго ми је што одговорни људи виде какве озбиљне мере Србија предузима. Ја не верујем у лака решења, а ти који то верују довели су нас у овакву ситуацију. Ја верујем у тежак рад", поручио је премијер.

Вучић je рекао да је Споразум о стабилизацији и придруживању у вези са продајом земље странцима лоше испреговаран.

Како је навео, мало шта може да се учини по питању могућности продаје пољопривредног земљишта странцима након 2017, што је предвиђено Споразумом о стабилизацији и придруживању.

"Мало шта можемо учинити, али видећемо", рекао је Вучић новинарима у Сремској Митровици, где је присуствовао уручењу кључева новом власнику фабрике "Митрос" – аустријској компанији "Герлингер холдинг".

Вучић је додао да то није највећи проблем у преговорима, већ то што су "нам направили да не може било шта да се заштити ни прелевманима, ни царинама...".

Вучић је навео да нема ништа против тржишта, које је у реду, али да морамо да будемо што отворенији.

"Србија је озбиљна држава и мора да испоштује раније донете одлуке, али верујем да ћемо све успети тешким и озбиљним радом", закључио је Вучић.

Председник београдског одбора СНС-а Небојша Стефановић каже да су тражили окупљање људи да би пружили подршку државотворној политици, да виде да ли људи подржавају ово што ради премијер али и због великих притисака на државу које разни људи раде, угрожавајући државну безбедност, не личну безбедност.

Опозиција сматра да се оваквим идејама владајуће странке враћају у доба митинга и контрамитинга деведесетих.

Борислав Стефановић из ДС-а рекао је да напредњаци никако да схвате да је аргументована критика која долази против власти и режима није уперена против државе, држава није једнако Александар Вучић.

Марко Ђуришић из СДС-а каже да то показује да су радикали остали радикали и да промена одела и скидање мајице са ликом Војислава Шешеља није променила суштину оних који управљају Србијом, а који су тада довели ову земљу организовањем таквих скупова на ивицу унутрашњих сукоба.

Социјалисти, коалициони партнери напредњака, кажу да је оргаизација митинга питање за СНС, а да они подржавају политику владе Србије, чији су чланови.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи