Дачић: Циљ напада је слабљење Војске и државе

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је политичка стабилност један од основних услова напретка Србије те да је свако рушење угледа и кредибилитета Војске Србије уперено против просперитета земље.

"Ови напади имају за циљ слабљење Војске Србије и државе, али су уперени и против регионалне стабилности", навео је Дачић, саопштено је Министарства спољних послова.

Према његовим речима, стално понављање никада доказаниних оптужби против начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића наноси велику штету Војсци и држави, преноси Танјуг.

"Увек сам сматрао да нема јаке Србије без јаке, угледне и поштоване војске. Војска Србије је један од стубова стабилности Србије, али и важан чинилац регионалног мира и стабилности", додао је Дачић.

Фонд за хуманитарну право у четвртак је поновио да поседује документа која указују да је генерал Диковић одговоран за ратне злочине на КиМ, што је Министарство одбране оценило као "наставак оркестриране кампање против система одбране."

Директорка ФХП Сандра Орловић је, представљајући досије "Рудница" о ратним злочинима над косовским Албанцима, рекла да су у Досијеу наведени докази који "указују на одговорност или улогу припадника 37. моторизоване бригаде Војске Југославије, чији је командант тада био Диковић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи