Реаговање СНС-а на наступ појединих аналитичара

Српска напредна странка протестовала је због наступа појединих аналитичара који бране људска права "само када то одговара појединцима и групама чије интересе заступају".

СНС је саопштила да, нажалост, није први пут да се у Србији наједанпут пробуде разни "лажни аналитичари и разни душебрижници, који се сете да изађу у јавност и да бране нечија права, само онда када то одговара појединцима и групама чије интересе заступају", наводи се у саопштењу СНС, преноси Бета.

Додаје се да су ти, "назови аналитичари, а, у ствари, доказани политичари, и ангажовани друштвено-политички радници, показали целокупној јавности и свим грађанима Србије, по ко зна који пут, своје лицемерство, и да и те како знају да оћуте када су на
најбруталнији начин угрожене тековине демократског друштва, и када се на најбезочнији начин вређају достојанство и углед представничког тела свих грађана".

СНС је упитао "те исте друштвено-политичке раднике" зашто нису реаговали када су у Скупштини Србије посланици опозиције вређали министре и представнике власти изразима као што су "стоко једна", "олошу", "ђубре".

"Да ли је то језик будућности и демократских начела, да ли је то језик демократске културе и парламентаризма за који се залажу, или им је неко 'дао миг' да ћуте и зажмуре на примитивизам и уличарски речник", упитали су напредњаци.

Функционер СНС Игор Мировић је јуче, одговарајући на оптужбе Демократске странке (ДС) да је потпредседнику Скупштине Војводине Миливоју Вребалову нудио да напусти ту странку у замену за новац, изјавио да "лажи Бојана Пајтића Војводину воде у суноврат", да је он
"психопата и умоболник" и да га лажно оптужује и клевета.

Поједини аналитичари критиковали су Мировића због тих изјава, а функционер СНС се извинио председнику ДС оценивши да је употребио прејаке речи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи