Гојковић: Буџет штедљив, али и подстицајан

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић каже за РТС да је уверена да ће предлог закона о буџету до 10. децембра бити пред посланицима. Буџет ће бити штедљив, како је и најављено, али и подстицајан, истиче Гојковићева.

Маја Гојковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је сада најважније да Влада има све елементе за прављење предлога закона о буџету и подсећа да Влада сваког дана заседа како би се са ММФ-ом направио ваљан буџет.

"Очекујем да ће до 10. децембра предлог закона бити пред посланицима. Имаћемо довољно времена да се расправи о буџету, који ће бити веома штедљив, али и подстицајан за развијање економије у држави", истиче Гојковићева.

Према њеним речима, после низа година немара према буџету, власт приступа уређењу фискалног система и буџета.

Председница Скупштине наводи да ће и премијер лично доћи да представи и брани предлоге закона.

"Неће се десити, као што је било ранијих година, да се буџет усваја у поноћ. Све ће бити на време, иако мало касни због склапања договора са ММФ-ом", наглашава Гојковићева.

Маја Гојковић каже да ће посланици имати довољно времена и да ће моћи суштински да расправљају о буџету.

Председница Скупштине пак додаје да је од очију јавности скрајнут рад скупштинских одбора за финансије и буџет, који је најважнији и где се води најжучнија расправа.

Гојковићева подсећа да парламент у овом сазиву динамично ради и да прати рад Владе Србије.

"Немамо никакве паузе у раду. Закључена је осма седница, одмах почињемо са деветом. Парламент никад динамичније није радио. Посланици су заокупљени реформама, а ми смо партнер Владе србије", додаје Гојковићева.

Говорећи о расправи о Војиславу Шешељу, која ће се водити у Европском парламенту, председница Скупштине наглашава да ће Србија испратити какви ће бити закључци.

На нама је да саслушамо шта Европски парламент има да каже, истиче Гојковићева и додаје да Србија тренутно има важнијих послова јер "Шешељ за Србију нема никаквог политичког утицаја".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи