Читај ми!

Гаук: Тежак избор пред Србијом

Потребно убрзати процес помирења на Западном Балкану и његово укључење у ЕУ и НАТО, поручује Борут Пахор. Јоаким Гаук додаје да ће Србија бити суочена с тешким избором –“ будућност са Русијом или Европом.

Председници Словеније и Немачке, Борут Пахор и Јоаким Гаук поручују да се на Западни Балкан не сме заборавити, преноси Бета.

Пахор је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да је потребно на Западном Балкану "убрзати процес помирења" и "његово укључење у Европску унију и НАТО" што је од стратешког значаја за мир и безбедност, као и за "ограничавање могућих руских аспирација према том делу Европе".

Словеначки председник је рекао да државе не треба стављати пред избор "или ЕУ или Русија", као и да је за кризу у Украјини крива и недоследна политика ЕУ.

Немачки председник се у начелу сагласио с Пахором и рекао да у наредној деценији Србију чека "важан и комплексан процес трансформације".

Србија ће, према његовим речима, у то време бити суочена с "тешким избором –“ будућност са Русијом или Европом".

Изразио је и "магловити оптимизам" којим путем ће кренути Србија.

Гаук је данас допутовао у дводневну посету Словенији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи