Шеик Нахјан: Србија атрактивна дестинација

Председник Србије Томислав Николић разговарао је у Абу Дабију са министром културе, омладине, спорта и туризма УАЕ, шеиком Нахјаном Ал Нахјаном. Србијуа је атрактивна туристичка дестинација, сматра Нахјан и жели да кроз различите пројекте унапреди њену туристичку понуду.

Николић је истакао да се традиционално добри билатерални односи настављају и изразио уверење да ће инвестиције УАЕ у Србију бити брзо и ефикасно реализоване.

"Два народа имају много тога заједничког, пре свега дугу и тешку борбу за слободу и независност. Историја народа је као точак, постоје периоди када сте горе и влада благостање, и време кад сте доле, у тешкоћама. Све је то део живота, да постоје нада и зебња, а када су тешка времена, нада да ћете обезбедити бољу будућност потомцима, даје вам снагу да истрајете", рекао је Николић.

Изразивши уверење да ће две земље продубити сарадњу у области туризма, председник Србије је пренео очекивање да ће министар Нахјан прихватити позив српске Владе да УАЕ буду гост-партнер на следећем сајму туризма 2015. године у Београду.

У области културе постоје бројни видови сарадње, међу којима је и заједничко штампање књига, као и размена у области позоришне, филмске, музичке, балетске и других уметности, наведено је у саопштењу Прес службе председника Србије.

"Ваше речи одишу толеранцијом, мудрошћу и истинским пријатељством", рекао је Нахјан.

Нахјан је нагласио да је веома важно оставити траг иза себе и градити мостове пријатељства и узајамног поштовања. Шеик је изразио уважавање према традицији спортских успеха Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи