СДС подржао споразум са ММФ

Социјалдемократска странка подржала је најаву закључења аранжмана са ММФ-ом, али и указала да још нису објављени детаљи споразума, као ни то колико ће људи остати без посла и колике ће бити уштеде у буџету.

Портпарос СДС-а Константин Самофалов рекао је да економска ситуација у Србији није ружичаста, да имамо само политичка обећања владе, а да се не дешава ништа у смањењу јавног дуга и повећању инвестиција, преноси Танјуг.

"Представља нам се привид напретка, БДП у Србији стално пада, а у инвестиције су на децениијском минимуму", рекао је Самофалов.

Оцењује да је политичка ситуација у Србији нестабилна и да страни инвеститори не осећају да су њихове инвестивције сигурне у Србији.

Потпредседник СДС Горан Радосављевић рекао је да хитно треба донети реформске законе, скратити процедуру за добијање грађевинских дозвола, укинути парафискалне намете и престати са политиком повећања свих пореза.

"Резултат Владе Србије је лоша економска ситуација, пад БДП уз смањење плата и пензија допринеће паду животног стандарда грађана", рекао је Радосављевић.

Он је истакао да за заустављање јавног дуга и дефицита у буџету није довољан само споразум са ММФ, него и политичка воља и навео да СДС нуди своје идеје и подршку како променити економску будућност јер је она сада, на основу показатеља, мрачна.

"Својим идејама и искуством препоручујемо се и Влади Србије и инститруцијама како бисмо показали који је то пут којим Србија треба да иде како би стабилизовале јавне финансије", нагласио је Радосављевић.

На питање да ли се СДС препоручује Влади Србије, Самофалов је рекао да та странка није формирана да би по сваку цену била у власти, да је једина странка која је одбила улазак у Владу Србије, као и у реконструисану Владу Војводине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи