Дачић: Не излазим из Владе, СПС се не распада

Потпредседник Владе и лидер Социјалистичке партије Србије, Ивица Дачић оповргао је спекулације о изласку из владајуће коалиције и распаду његове странке.

У ауторском тексту за недељник НИН, Ивица Дачић је навео да "нема намеру да угрожава стабилност владе", већ да се бави спровођењем спољне политике због чега он и његова странка и јесу у тој влади, у коалицији са Српском нарпедном странком, наводи Бета.

"Далеко од тога да је све идеално у Србији, па и у односима две странке на власти, али зар ико може и да помисли да бих ја, у време када су реформе најважније, и најтеже теме у Србији... могао да угрозим преко потребну стабилност и Владе и Србије", написао је Дачић.

Дачић је навео да хоће да се бави "оним што је и Александру Вучићу, као премијеру, и овој држави потребније да спровођењем оне спољне политике која земљи треба да обезбеди поштовање, разумевање, помоћ и пријатељство свих који могу да утичу на пут за који смо се определили, пут ка Европској унији".

"Уосталом, због тога и јесам у Влади, и у коалицији са СНС-ом. Због тога је и моја странка, на свим својим органима, прихватила да буде део ове Владе и ове коалиције", додао је Дачић.

Лидер социјалста је нагласио да зато има право да захтева од чланова своје странке да "те одлуке прате и својим поступцима и својим изјавама", као што има право да их позове на одговорност, ако то не раде, истичући да се СПС због тога неће распасти.

"Није се то догодило ни када нисмо били на власти, после 5. октобра, па неће ни сада. Уместо тога, могли би душебрижници, који прогнозирају крај Владе, коалиције и СПС, управо од нас (и од СНС), да науче када изгубиш власт, када никако на њу да дођеш, или се вратиш, најпре пробај себе да промениш. Владу, која ти смета, можеш да промениш тек после тога. Никако пре", навео је Дачић.

Дачић је навео да више од две године, шта год Влада Србије уради, "део јавности и опозиција" понављају да Владу треба променити, али да се од избора 2012. у опозицији није појавио никакав озбиљнији план од тог да СПС треба да изађе из владе.

"Тако су настајале приче, најпре о великој, затим малој коалицији... па све до ове, последње по којој ће ме, још пре него што Србија преузме председавање ОЕБС-ом, на месту министра спољних послова сменити Бориса Тадића", написао је Дачић.

Дачић је навео да га "више мрзи и да демантује" такве приче.

"Рачунам, ако неко стварно не разуме да је СНС и СПС, Вучића и мене, спојила политика и иста размишљања о томе куда, и на који начин, Србија треба да иде; ако не разуме да је управо та политика, њено различито схватање и различито бављење њоме, не само удаљило ДС од СНС, него и допринело распаду једне од највећих политичких странака у Србији , ако то некоме није јасно, шта имам ја да му објашњавам", написао је лидер СПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи