Вулин: Има разлога што бринем за Вучића

Држава је у обавези да угрожену безбедност премијера Александра Вучића и његове породице сведе на најмању могућу меру предузимањем свих потребних мера заштите и обезбеђења, изјавио је министар за рад, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин, који је рекао да је забринут за живот и безбедност Вучића и његову породицу, сматра да је очигледно да "има пуно разлога" за то.

"У којој земљи на свету би било тако нормално пребити брата премијера?", запитао је Вулин у изјави за Танјуг.

Подсетивши шта је све причано и писано о премијеровим родитељима, потом о супрузи, Вулин каже да се онда прешло на његово, нажалост, нерођено дете.

"Пошто ни то није било довољно, онда се кренуло са нападима на његовог сина како је тукао некога на сплаву... Ништа од тога није истина, и ко је још преостао, преостала је још ћерка и брат, а он је недавно брутално претучен од велике групе наоружаних људи", навео је Вулин.

Зато, како каже, има разлога да буде забринут за Вучићев живот, јер је очигледно да је угрожен, као и његова породица.

На питање који су интереси и ко би и зашто могао да науди премијеру, Вулин је рекао да се најпре треба осврнути и погледати шта је све Влада Србије урадила у протеклих сто дана и колико јако богатих људи више нема или има мањи утицај у друштву.

"Колико моћних и богатих не може да се нада да ће учествовати у приватизацији без пара, колико је таквих, па онда све оне којима иткако не одговара да председник српске владе буде човек који има 50 одсто гласова", казао је Вулин.

Постоји, каже, доста моћних људи у иностранству, као и моћних земаља које би волеле да Србију води неки блед, неупечатљив премијер који не одлучује ни и о себи ни о Србији, који мора да саслуса, и послуша.

"Председник Владе Србије саслуша, а послуша само Србију, многима то смета и уопште не чуди што је баш тако", казао је Вулин.

Извештај ЕК очекиван, плусеви велики, минуси мали

Министар Вулин изјавио је да је извештај Европске комисије очекиван и да Србија ни у једној области коју ЕК прати није показала назадовање, нити озбиљније пропусте.

"Плусеви су велики, минулси врло мали и морам признати да је овај извештај очекиван. Наиме, рад владе је такав да смо свих ових месеци ишли напред и ни у једној области коју прати Европска комисија није се показало назадовање, и ни у једној области није се показало да постоје озбиљни пропусти", рекао је Вулин.

Он је навео да је пердседник Владе Александар Вучић највише радио на европској агенди и да је и остале представнике владе водио у том правцу.

"Мислим да смо испунили свој затадак и да је Европска комисија с правом оценила да је Србија најбоља земља у региону и да су одговори који су стизали на питања која су дошла из ЕК били најтачнији и најцелисходнији", сматра министар рада, запошљавање, борачка и социјална питања.

Осврнувши се на део који се односи на слободу медија, министар је истакао да Београд има веће замерке по том питању, а да се у извештају, како је казао, "види да ЕК не дели тај утисак" и да врло јасно пише да се на том пољу ситуација "поправља и да многе ствари у вези слободе изражавања иду набоље".

Највише забринутости од ЕК долази на рачун аутоцензуре, казао је Вулин истичући да је "то нешто што радите сами или не радите и нико вас не може натерати да се понашате другачије него што ви мислите да се понашате".

"То је нешто што радите сами себи, на шта ја вас не могу да натерам и баш ме занима да ли ће сутра неко рећи: па изгледа ЕК не сматра да овде нема диктатруре и нема неслободе", рекао је Вулин.

Наводећи пример из свог ресора као класичан пример аутоцензуре, Вулин каже да су сви писали о штрајку ратних ветерана, а нико није написао да је штрајк престао.

"Упоредите број текстова који говоре о протесту вететрана и упоредите број редова који пишу о томе да су престали са штрајком... То је за мене аутоцензура", рекао је Вулин.

Када се, каже, погледа шта су писали домаћи медији и шта су говорили домаћи интелектуалци и опозиција, у извештајима ЕК требало би да стоји да је Србија земља коју треба закључати и бацити кључ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи