Посланици различито о Извештају Европске комисије

Посланици владајуће већине оценили су да ће позитиван извештај Европске комисије о напретку Србије у процесу прикључивања Европској унији бити признање Влади Србије за сав труд, док посланици опозиције наводе да је тај напредак био недовољан да се отворе преговори.

Посланик Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић уверен је да ће овогодишњи Извештај Европске комисије о напретку Србије у процесу европских интеграција бити најпозитивнији до сада и да су у њему видљиви и препознати напори Владе Србије на европском путу.

Милићевић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је Србија почела суштинске реформе, показала опредељеност европском путу како би постала успешна и модерна држава.

Према његовим речима, у извештају ће бити и примедби, јер да није тако, Србија би већ била чланица ЕУ, али је суштуина да је Влада Србије показала способност да решава све препреке и отворена питања на европском путу.

Шеф Посланичке групе Нове демократске странке Марко Ђуришић оценио је да напредак Србије у процесу европскх интеграција није био довољан да се у 2014. години отворе преговори, а Влада Србије је наметнула став да ће овогодишњи Извештај Европске комисије бити најпозитивнији до сада.

Како будемо одмицали у европским интеграцијама, сваки извештај ће бити бољи од претходног, региструјући неки напредак. Извештај даје слику шта је урађено добро, шта је лоше, објаснио је Ђуришић.

Према његовим речима, биће констатовано да нема никаквог помака и да су се одређене ствари погоршале у правосуђу, као и да је стање у медијима оцењено као лоше.

Посланик Јединствене Србије Петар Петровић рекао је да је позитиван извештај Европске комисије признање напорима Владе Србије и других државних органа који чине све да би Србија што пре постала чланица Европске уније и грађани што пре осетили бољитак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару