Читај ми!

Брисел преиспитује замрзнута средства из деведесетих

Европска комисија је саопштила да је "у току преиспитивање замрзавања средстава припадника бившег режима у Србији, на чијем је челу био Слободан Милошевић".

"Уобичајени стандард за разматрање замрзавања средстава је да ће то бити дато на знање на крају поступка и то се одвија у редовним размацима, тако да се о томе не може засад било шта рећи", изјавила је Маја Коцијанчич, портпаролка високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, преноси Бета.

Она је то рекла на питање новинара зашто је то сада покренуто у ЕУ, да ли су та средства и даље замрзнута ако су на територији Европске уније и да ли се зна колико је новца на рачунима породице Милошевић.

Маја Коцијанчич је рекла да је "одлука ЕУ о замрзавању средстава донесена 2000. године, а досад око преиспитивања те мере није било званичне одлуке Савета министара".

"Што би значило", како је закључила, "да су средства и даље замрзнута а спровођење те мере је у надлежности чланица ЕУ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи