Читај ми!

Влада: Адвокати не морају да штрајкују

Влада ставила ван снаге Упутство Адвокатске коморе Србије којим је адвокатима наложено да штрајкују под претњом дисциплинских санкција и искључења из адвокатуре.

На данашњој седници, Влада је донела решење којим се обуставља од извршења Упутство за поступање адвоката током протеста, тако да од сутра сви адвокати који желе могу да почну да раде без страха од губљења лиценце за рад, наводи се у саопштењу Владе, преноси Танјуг.

Министар правде Никола Селаковић данас је рекао да је то "знак адвокатима који желе да раде да се сутра врате у суднице и да буду достојанствени представници адвокатске струке на начин који не угрожава ни интересе грађана ни интересе државе".

Влада је донела ту одлуку пошто је претходно истекао рок од 48 сати у којем је Министарство предложило Адвокатској комори Србије да сама поништи спорни акт.

Упутством АКС од 13. септембра, адвокатима је за време обуставе рада, која је у целој Србији почела 17. септембра, забрањено да долазе на суђења у тужилаштво ради истражних поступака и поступака преговора око примене опортунитета или споразума о кривици и да одлазе у полицију у преткривичним поступцима.

Адвокати су дужни једино да подносе тужбе, жалбе и друга писмена код којих би пропуштање рока резултирало губитком права.

Београдски адвокати штрајкују од 10. септембра, док су им се адвокати из целе Србије придружили 17. септембра.

Такође, на данашњој седници, Влада Србије утврдила је Државни програм помоћи пољопривредним произвођачима на поплављеним подручјима за набавку минералног ђубрива, према којем ће они добити бесповратна средства у износу од 4.000 динара по хектару.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи