Читај ми!

Кирби: Србија може да помогне против тероризма

Амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби верује да је Србија безбедна од опасности коју представљају екстремисти Исламске државе, али да треба да понуди допринос међународној борби против тероризма.

Мајкл Кирби је новинарима рекао да ће Србија бити сигурна, јер има добру полицију и озбиљну војску, као и обавештајце, али да увек постоји ризик, преноси Бета.

Како је истакао, ризик постоји и ако се иступи и уради права ствар, али и ако се не учини ништа.

"Не мислим, ипак, да ће Србија бити у већој опасности ако учини праву ствар", каже Кирби.

Амбасадор САД-а је истакао да Исламска држава представља опасност за цели свет и да је важно да Србија понуди допринос међународним напорима у борби против ње.

"Први допринос је да (Србија) каже 'ми смо део светских напора у борби против тероризма'", навео је Кирби и додао да прво што власти могу да ураде јесте усвајање закона којима ће се контролисати одлазак грађана у борбе које Исламска држава води у Сирији и Ираку.

"Грађани многих земаља учествовали су у тим областима у борбама на страни исламске државе, из САД, Србије, Косова, Албаније, Норвешке, Белгије, Енглеске. Треба усвојити одговарајуће законе", нагласио је Кирби.

Додао је да српске власти могу да допринесу борби против Исламске државе и разменом обавештајних података.

"Нисмо још разговарали о специфичним напорима (са властима), осим закона", рекао је амбасадор САД.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи