Пајтић: Предложићемо владу у сенци

Председник Демократске странке Бојан Пајтић оценио је да Србија пати од недостатка знања, стратегије и континуитета што мора да се мења. ДС ћe предложити "владу у сенци" која ће дати одговоре на проблеме који су задесили друштво, рекао је Пајтић.

Приликом посете Обреновцу, Пајтић је рекао да ће на седници Главног одбора странке предложити начела по којима ће ДС радити у наредном периоду, наводи се у саопштењу ДС-а, преноси Бета

Пајтић је рекао да се у Србији мењају власти али се не мења политика. "То је веома лоше. Мора се мењати политика. Држава се мора градити као социјално одговорна држава, а не као држава која, чим има проблем, одмах посегне за тим да умањи плате средњем слоју и смањи пензије које су стечено право, а пензије су категорија коју штити и Устав", рекао је Пајтић.

Према његовим речима, власт мора да буде свесна проблема у којима се налазимо, не само на нивоу изјава и "драме и патетике које виђамо сваки дан", већ и на основу непосредних акција.

Пајтић је оценио да власт није адекватно реаговала на поплаве у Обреновцу, али ни сада током обнове Обреновца.

"Слично се дешава у Кладову и неким другим срединама где не постоји осећај власти да има одговорност према људима који на тим просторима живе, а требало би да реагује промптно и помогне свим грађанима који су угрожени", рекао је Пајтић.

ДС: Прекинути са политиком раста јавног дуга

Демократска странка затражила је да се прекине са политиком у којој расту само јавни дуг, дефицит и број незапослених и захтева од Српске напредне странке да престане да обмањује грађане, преноси Танјуг.

ДС у саопштењу наводи да "су и свих претходних пет пута када је Александар Вучић славодобитно најављивао да први пут у историји Србије имамо финансијски план" грађани били ти "који су сносили трошкове тих неуспелих планова".

Осврнувши се на данашњу конференцију за новинаре премијера Вучића, ДС је навела да премијер "непрекидно хвалећи себе и реформе које се своде на смањење плата и пензија", још једном није пропустио прилику да потврди да се целокупне мере владе своде на умањења прихода грађана.

Како се наводи, премијер није нашао за сходно да прокоментарише податке које је званично објавило Министарство финансија, који потврђују да су "Тито, Милошевић, Коштуница и Тадић заједно задужили Србију за 15 милијарди евра, а он сам за седам милијарди".

ДС оценује да повећање јавног дуга "које је направила СНС за само две и по године власти", показује да та странка неодговорно, нестручно и бахато троши државна стедства, очекујући да цену њене неспособности плате грађани Србије кроз повећање пореза и цена и смањење плата и пензија, док држава непрекидно повећава своју потрошњу улазећи у све већи дефицит.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи